Tuesday, April 23, 2013

pelukan mama setiap saat....

                                                                
                                                                        kepada :
MAMA......
PN MEK BIDAH BINTI MAT AIL



mama....
pelukanmu menggambarkan dalamnya kasihmu padaku....
setiap satu kucupanmu menjadi pendamaiku....
kata-katamu membangkitkan kesedaranku dan semangatku....
untuk terus berjuang....

mama.....
aliran air matamu yang jatuh tanpa relaku.....
aku merengek dalam pelukanmu....
ketenangan tiba ketika kau usap lembut rambutku...
menarik lembut kepalaku direbahkan ke bahumu....
kau kucup ubun-ubunku.....
saat itu rasa damai mengalir dalam saraf-sarafku....



mama....
besar kasihku padamu xmampuku ungkap dengan kata-kata.....
kau tiada pengganti buatku....
kau mengenaliku dari segenap ceruk tubuhku......
walaupom aku menyimpannya sendirian namun kuasa batin keibuanmu amat tebal....
kau dapat mengingkap ape yang berada dibenakku dengan mudah....

mama....
aku berbangga menjadi warismu.....
darah yang mengalir dalam diriku adalah darah likatmu....
ma...sehinggakan aku dianugerahkan wajah irasmu....
ye ma.....anakmu ini sangat berbangga.....
setiap malam kau tunggu kepulanganku.....
walaupom kau tidak  bermaya kau gagahkan juga dirimu....



mama....
aku ingin menjadi wanita sehebatmu....
mampu menjaga keluarga disamping mendidik anak bangsa.....
sehinggakan kau leka dengan kesihatanmu.....

MA.......ALONG SAYANG MAMA SANGAT2........
ALONG XSANGGUP TENGOK AIR MATA MA MENGALIR LAGI.....
along g xlame...along akan blik....along kne balik untuk CIUM N PELUK MA.......
along tau kalau selama ni ma tegur untuk kebaikan along.....
along bersyukur cgt sebab ada THE MOST WONDERFUL MAMA.....
ma jangan sdih yer....dalam ma xsdar along tau ma sokmo tenung along kalau kite same2....
tiap malam ma tunggu along balik keje...along tau....
tapi along saje je tny ag npe ma xtdo ag.....
ari ni terkeluar ma ckp ma tunggu along baik...happynye along ma.....mse ma bkk pntu ag....suare yang pertama along dengar adalah suara ma......sama macam pertama kali along keluar tengok dunia.....
payahnya mama melalui saat bertarung nyawa untuk biarkan along tengok mama n abah....

NOR AMIRA ATHILA BINTI IBRAHIM SAYANG MAMA.....
PN.MEK BIDAH BINTI MAT AIL
MMMMUUUUAAAHHHHH UNTUK MAMA....
pipi kanan...pipi kiri....pipi kanan....


daripada:
ANAKMU
NOR AMIRA ATHILA BINTI IBRAHIM


Monday, April 22, 2013

majlis doa selamat.....


alhamdllh selesai da majlis doa selamat untuk pemergian along....
haisshhhh pemergian along untuk posting la....
bukan pemergian yang itu...huihh xnak ag klau boleh...huhu
tapi AJAL MAUT DITANGAN TUHAN....

majlis untuk family2 jer....
belah family abh n mama datang....
belah family mak pom datang....
n yang penting.....orang jauh along ade bersama..... =)

sebenarnya majlis nie xdijangka untuk diadakan semalam...huhuhu
tapi abh n mama nk wat terus sebab ORANG JAUH along balik.....
abg pom join untuk solat hajat....
kecian abg pnat kje xabis blik kampung jumpe along.....
tapi tq abg.......( suka dalam sedih )
huhuhu sebab ari nie abg da blik SHAH ALAM semule.....
 xtahu bile la nk jumpe ag.....huhuhu =(

YA ALLAH......


AMIN.......

along dapat adiah selendang dari mak....time ksih mak....
mak cakap mak beli da lame....kat CAMERON HIGHLAND ag....
mak beli 2....untuk mak 1 n untuk along 1.... =)
mak ckp mak pilih calor kegemaran mak.....
hitam n coklat.....
along pom mmg mnat hitam n coklat jgak......
tambah ag ngan kuning...huhuhu
mak suh pkai mse sejuk.....sebab mak ckp bia along ingat mak bile along tinggalkan mak.....
huhuhu along xpenah tinggalkan mama n mak......
along mntak cgt doa kalian bersama along.... =(
mama demam....sbab along nk pergi da.... =(
semoga mama cepat sembuh.....
along nk mama sembuh sebelom along g....along akan balik...time2 cuti....
bukan jauh pom along g...along g PAHANG je ma..... =)
time kasih ABAH untuk semua...along sayang abah,,,,,

n EN TUNANG...tq 4 those yang begitu istimewa.....cgt berharga.....
xsanggup ase nk lepas balik tadi...huhu
apela kan.....
alhadulillah akhirnya abg cmpai ngan selamat........

ALONG SAYANG ABAH,MAMA,MAK N ADIK2.....EN.TUNANG POM SAYANG JGAK...TAPI XLE LEBIH2....HUHUHUHU NK SAYANG LEBIH TUNGGU HALAL =)
TAPI RAHSIA DI HATI XSIAPA YANG TAU,,,,,,,,

P/S : sejauh mana burung terbang akhirnya akan pulang ke sarangnya.....begitu jga along sejauh mana along pergi along tetap akan balik ke pelukan keluarga...mama n mak...melainkan along ALLAH SWT jemput lebih awl....along mntak maaf...along akan tunggu kalian kat sane...kalau itu yang terjadi.... =)

Wednesday, April 17, 2013

5 month......already....


ASSALAMUALAIKUM.......
jwab tau klau xjwab berdosa....huhuhuhu
herrmmmmm sedar xsedar da 5 bulan upenye jd tunangan org...huhuhu
alhamdullilah masih boleh bertahan walaupom dugaan byak yang datang....huhuhu
tapi ingat yer kne lalui ni sume ngan REDHA.....SEBAB

ALLAH SWT xkan datangkan dugaan n ujian kalau kite xmampu menempuhnya....
WALAUPOM kadang2 ase lemah n xberdaya nk mengharunginya.....



ALHAMDULLILLAH ma n mak byak membantu beri semangat..... =)
tapi macam orang kata la dalam bertunang nie batasnya tetap ade.....
berdoalah kepada ALLAH SWT supaya mempermudahkan jalan ke kedudukan yang halal....


AMIN........

banyak sebenarnya lelaki n perempuan perlu tahu....sesuatu tindakan pasti ade sebabnya.....


KERANA


AMIN YA RABBALALAMIN.......






Sunday, April 7, 2013

silence....


otak serabut....
YA ALLAH berikanlah aku ketenangan....
smgu dua nie....muke pom berserabai....heerrrmmmm
ase badan nie pom da DEHYDRATE sb byak cgt air yang keluar....xkira dari sumber ape skalipom....
penat...kepala sakit....hati basah....jntung,limpa,paru-paru n organ len memerlukan bantuan....
oksigen da xcukup.....
lame2 otak pom jd ISCHEMIC...huhuhuhuhu

darah banyak kua hampir2 nk HYPOVOLEMIC SHOCK da.....
apa yang mampu cume bertahan dengan kudrat yang xseberapa.......

KERANA 


time ksih pada keluaga terutama mama....mama byak bg nsihat....xtahu la ma tau ke x...huhuhu
n kawan : cik fatin yang beriya menggembirakan aku....
muka sembab giler....huhuhu


td k.ayu n a.sah datang tempat kje.....gembira jumpe kayu...
tq to a.sah.......
k.ayu cntik....sweet je nmpak dowg...
air hujan turun dalam panas ag...
tringat org jauh...tapi........... :(

hope lepas nie ade rezeki jumpe k.ayu ag....tenang je tengok muka die.....
tq k.ayu.......klau ade mse nt 26hb ni ya jumpe k.ayu ag yer.....
kalau diizinkan ALLAH SWT....




Friday, April 5, 2013

i hate J!!!!!


ape yang anda faham dengan JARAK???????
boleh sape2 terangkn.....sdikit blurr untuk itu.... :(
kadang-kadang JARAK bleh menyebabkan kite JAUH.....
kadang-kadang TIDAK.....

Kamu tahu alasan mengapa Allah mencipta JARAK antara kita?
~♥> Karena Allah ingin kita saling MENDOAKAN , dalam jauhnya pandangan sekalipun 



dan dalam mase yang same ALLAH datangkn ujian dan dugaan...
mungkin berjauhan menyebabkan seseorang sunyi.....ase kosong yer.....
ye ase KOSONG....KOSONG cgt......
pagi td sblom g kje.... terpikir dan peluk n cium ma....
cium ma 3 kali.....cpt je berpaling muka....takut ma tangkap muka sdih.... :(
g kje ngan mood kucar kacir.....cmpai klau tetak tangan pom bleh putus...huuhuhu
mmg sblom ni akn cium pipi ma tapi ari nie ase len.....
tibe2 nk je ase cium MAMA n MAK.....
balik kje td g umah MAK....
salam n cium mak....
ase sebak cpat je dtg.......
mak pom mungkin ase pelik...xpenah2 along cium mak....
td along cium mak...
lpas cium mak trus blik.....xle tunggu lame nt mak pasan air mata da meleleh......
masuk lap air mata dalam kete......
along ase....along memerlukan ma n mak untuk jd kekuatan along....
abah n adik2 yang sentiase bg sokongan....
n tunang yang jauh di mata....bg along sntiase dekat ngan along shingga die juga mnjdi kekuatan along yang xbrape kuat nie....mungkin juga along da rapuh di telan hari.....
pendam sume yang ade.....sebab mama ade ckp.....

ada masa surut..ada masa pasang..ada ketika gelombang...ada ketikanya tenang..ada kala rindu..ada kalanye 
jemu..semua itu ketentuan dan ujian ALLAH pada kita..apapun semoga kita semua sentiasa dipermudahkan ALLAH dalam semua urusan..insyaallah.. 


cepat la berlalu bulan APRIL.....
along bukan xske APRIL menjengah....cume along nk ase kehadiran bulan MEI dan seterusnya..,...
walaupom bulan APRIL banyak datangkan DUKA!!!!!!
sejak dulu cmpai skang.... :(
siape tahu kan...mungkin da xdapat nk ase kehadiran 'mereka' tahun depan..... :(


p/s : PEREMPUAN hatinya mudah terusik.....kaum HAWA sekalian fahamla perasaan kaum ANDA.....
KESABARAN dalam setiap perkara ada batasan....menjadi HAWA jgnla terlalu lembut walau dengan kaum sejenis anda....TAPI fahamilah keadaannya...... (-_-)




Wednesday, March 27, 2013

haNGout...kenangan PAHIT!!!!!!!

hai.....nk bgta cter ag nie...hhhuhuhuhu
korang ade x KENANGAN PAHIT....msti msing2 pom akan ade kenangan masing...
btoi idok?????(tnya dalam bahasa perak) ^_^
tadi along n family g picnic.....
bak kata mama nk g hilangkan STRESS adik along yang duk asrama.....
stress ape pom along xtahu,,,,,huhuhu
kitorang g HUTAN LIPUR JERAM LINANG

bawak bekalan makanan....yummmyyyy


menyediakan hidangan...huhuhuhu


mandi teman MAK BUYUNG....heheheheh

dalam bez mndi2 teman mak buyung nie...heheheh
isteri abepie ( kak nadia )..biarpom sme umo...tp tetap panggil kak...sebab....die isteri abe pie....heheheh
..hurrrmmm 8 bulan pregnant pom msih aktif....BUT its OK gud for baby... ^_^
hahhh balik smule pada cite td...duk bes2 mndi along tibe2 ase nk g tmpat air jatuh mnjunam....
hurrmmm jeng2...bermulala alkisah...hhhhhhuuuuhuhu
nk tau x???????
ade cik U ade kat atas kpale along....along xsdar ag..adik along jerit ckp kat along....ade ular kat kepala along.....mau xmelompat along.....tp dalam air nk melompat cmne....huuhuhu da la dalam...
mse tu xtahu nk wat ape...terpikir ma abah tunang along....adik2....terkedu.....
bayangkan mse tu....agak luang la kawasan yang along n kak nadia.....nsib bek along yang kne....
ma kat tempat duduk mse tu....abah lak xde....abah g kat kwasn dalam kat bhagian atas ngan sepupu2 laki yang len....tinggal adik laki along je...huhu
mse tu terpikir...klau jadi pape kat along ape prasaan MA ABAH n EN TUNANG....huhuhu
takutnye time tu ALLAH je yang tau...hukhuk (',')
lepas adik pgil along suh nek bwu la along tersedar....terus along panjat batu yang ade cmpai luka tangan...huhuhu

hurmmmm luka tangan pom sempat ag posing.....adoooiiiyaiiii......

lpas nek atas batu tu terus cramp kaki tangan....xle nk gerak...takut cgt....huhhuhuhu
da takut nk mndi...try2 jgak nk mndi ag tp xbrani da....huhuhu takut cik U ade ag.....huhuhu duk tepi jela jwabnye.....
sempatla amik pic ngan ma.....nk masuk contest MUKA SAME....heheheh


orang ckp kalu amik pic tiga orang yang tengah akan g dulu...huhuhu xtaula betol ke mitos.....hhuhuhuhuhu
xpe,,my luv of my life bleh tolong ganti tempat along...huhuhu kau along xde nt....
along yakin die le jge family along cam die jge family die.... -_-

dalam duk bez amik gambar along nmpakla PENGANTIN BARU...sweet...hehehe
inai dijari pekat lagi.....ase jelesla plak....hahahahah >_<
xsmpat nk snap gambar dorang camera da kne bwak lari.......

okaylah da abis cite untuk arini....huhuhh.^_^



Tuesday, March 26, 2013

EPY POLICE DAY......206


hai....along kembali menjengah lepas lame menghilangkan diri...huhuhu
lame kan....bkn xnk update...banyak mende nk kongsi tapi.....
xsmua perkara orang bleh tau kan,,,, (',')
bak kata-kata dalam sebuah novel
" rahsia di hati tak siapa yang tau "
hah anda2 tu mesti tau kan novel ape kan......huhuhu

Disebabkan semalam ARI POLIS tetibe je ari nie ase nk update ckit....
along bangga anak seorang anggota keamanan.... ^_^

here's my lovely ABAH...



huhuhu ni pic ABAH yang lame....
kire-kire 13 taun yang lepas...... ^_^
mungkin lepas ni kebanggaan tu bertambah apabila along mnjd 'mem' pada seorang lg anggota keamanan nie....
inshaaAllah tunang along pom akan mengikut jejak abah mertuanya...huhuhu amin....

this my fionce of my life....


untuk mereka pejuang keamanan along mencubekan dri mereka satu sajak..huhuhu
lame da tinggal bidang2 nk reka2 nie..... (',')


PANGLIMA PEJUANG KEAMANANKU

Panglima silamku 
Kau berjuang demi nusa tercinta untuk meraih keamanan
dengan rela menyerahkan jiwa raga untuk tanah air tercinta
Demi melawan musuh bangsa dan negara
Dari zaman kegemilangan Tuk Janggut dan angkatannya
Terus gigih memerah keringat dalam kegelisahan
Bertempur dengan bangsa penjajah tanpa peralatan yang mencukupi
Begitu juga bagaimana tumpasnya Leftanan Adnan dalam pertahankan Bukit Kepong.
Panglima keamananku
Banyak pengorbanan yang kau tabur sejak zaman sebelum merdeka lagi
Kini negara telah bebas dan aman dari jajahan fizikal
Namun masih ada segelintir masyarakat kita dijajah dari segi mental
yang mana mereka sanggup mentomahmu pahlawanku yang sanggup berkorban nyawa demi negara
Kau berkhidmat tanpa mengira waktu walaupun terpaksa meninggalkan keluarga tercinta
Pejuangku
Kau sanggup bergadai nyawa demi kami rakyat Malaysia
Walaupun ada dalam kalangan kami yang tidak pernah menghargaimu
Pengorbananmu disertakan dengan satu tekad
Iaitu keamanan negara yang berterusan
Yang dahulunya didukung teguh oleh Dato Bahamian
Panglimaku
Kini klau digelar angkatan keamanan negara
Berbeza dengan angkatan tentera
Matlamatmu dalam kedaulatan negara bukan den an peperangan
Tetapi kau mengamalkan pendekatan yang lembut untuk menyatupadukan bangsa negara tercinta
mahupun pelbagai kata-kata nista yang dilemparkan kepadamu
Namun semuanya berlalu bagai bayu menghempas pantai
Pahlawan
Kau seharusnya berbangga kerana kau merupakan insan-insan terpilih dalam menjaga keamanan negara
Panglimaku
kau membela negara tanpa mengenal lelah tanpa mengenal jemu tanpa mengenal masa dan tanpa putus asa
Kini saat satu kawasan dalam negara digemparkan dengan serangan pengganas
Kau masih teguh dengan cara kelembutanmu dalam menangani masalah pencerobohan ini
Kerana keamanan menjadi tonggakmu
Mahupun terdapat sesetengah pihak melontarkan keceluparan idea
mentomah akan khidmat yang kau tabur 
Tetapi kau tetap teguh tanpa rebah
Walau ramai anggota keamananmu gugur menyembah bumi
Pejuang 
Ketahuilah panglima-panglima keamanan negaraku
Mengalirnya darah likatmu ke bumi menyemarakkan lagi semangat rakan seangkatanmu untuk berjuang
Pahlawanku gugurmu memberi sejuta makna kepada kami rakyat dan negara
Kerana kaulah perwira sepanjang hayat
nukilan : noramiraathilaibrahim

p/s : kadang-kadang menjawab itu bukan kite mau menjawab tp kadang-kadang itu merupakan cara kite untuk berkomunikasi....mendengar suare lebih lame....dalam menjawab itu akan hadir kata-kata nasihat yang kita tunggu walaupom hal itu kite telah tau...




Monday, February 4, 2013

kenduri kawin...


lame along xjenguk ruangan ni....
along nk cter psal along g kenduri kawin kawan along kat BESUT....
tahniah ALIA WAHIDA N pasangannya....


hehehe....serba purple...
nie la klau g kenduri kawin je pasti akan bertanya majlis kite plak....
sorry kwan2 along xdpat nk bgtau lg bile....
INSHAALLAH klau da cmpai mse nt along jemput.....
mungkin xlame da atau mungkin lmbat ag....huuhuhu
ALLAH SWT je yang tau perancanganNya untuk kite.....
along sempat jugak amik gambar ngan pengantin puan....
kawan2 ckp suh mntak ckit seri tu....untuk diri sendri.....


muke kite pucat....xbpe chat sbnarnya...sakit dalaman...huhuhu
aty yang xbpe chat...muke pom nmpak pucat... =(
sebab xske dengar ape yang diperdengarkan malam tu...huhuhu
bukan JELES tapi CEMBURU!!!!!!!!!!..... =(
ade ag gambar......jap yer....


ALIA WAHIDA da jadi PUAN ALIA WAHIDA skang nie.....huhuhu
kwan yang g pom tny jgak bile CIK NOR AMIRA ATHILA nk dapat gelaran PUAN...huhuhu
inshaallah cmpai mse nt ade la.... =)
tu je jwapan yang mmpu diberikan pada waktu skang....
harap2 da xlme la....huhuhu  O_o



xmalukan kite nek duk atas pelamin orang lain...huhuhu
tringin la.....hahahah =)


bersame CIK BELLA.....


huhu....sempaat ag kan kite....
kite bukan suke cgt nk bergambar sbnarnye....
tapi amik untuk anta kat orang yang jauh di mata.... =(

BEZZ dapat g makan kenduri kawan2 nie...huhuhu
blik tu sempat la singgah beli keropok lekor losong.....
mstila.....beli buah tangan untuk ma n untuk mak skali......
pastu g cari satar untuk ma...kul 8 bwu cmpai umah......hhuhu
letihnye....

p/s: rindu yang menggamit xpernah malu untuk datang bertamu....
biarpom dibatasi jarak dan masa....ALLAH SWT mengerti setiap ape
yang dirasai oleh makhlukNYA.....dan DIAlah yang maha pemberi walaupom perasaan SEDIH atau GEMBIRA....kite diuji dengan segala ujian ang mmpu kite tempuhi kerana ALLAH SWT itu MAHA ADIL....
KESABARAN itu INDAH........

Monday, January 28, 2013

kursus praperkahwinan....

dengan lafaz....... along mulakn bicara.....

emmmm nk cakap psak KURSUS KWIN....eeemmmm sbenarnye da 2 ari da tapi ari ni bru sempat nk update.....sebab ape??????
emmmmm sebab xde mood nk ngadap laptop...huhuhu.....
almaklumla saya 'ditinggalkan' untuk seminggu...huhuhu 
dan lusa akan bersambung ag skali kene 'tinggal'
BELIAU menyahut panggilan HUTAN selama SEMINGGU lagi......
da blik nie ade mse esop sari ase nk wt prangai pom ade...huhuhu JAATkan saya......

dalam mengisi mase atau detik2 nie...along sempatla mengikuti satu kursus nie.....huhuhu cam xcye lak NOR AMIRA ATHILA BINTI IBRAHIM mengikuti KURSUS PRAPERKAHWINAN


 dan da dapat sijil pom....hahahahaha


selepas bersungguh-sungguh bersengkang mata walaupom kadang2 xbape paham pom ape yang ustaz n ustazah kat depan tengah berckp.....tapi ALHAMDULILLAH along berjaya jugak menempuh 2 HARI tu.....
walaupom along ase penat....tapi xpe along ase lega....SEBAB????
1 ag perkara da selesai....
banyak ilmu yang along xtahu selama nie dapat along tambah..... =)
mcm2 la dapat tau....

p/s : kadang2 orang xkan dapat ase ape yang kite ase... =(
       " kepada kaum ADAM jangan la senang-senang nk sebut perkataan CERAI....dan kaum HAWA  
         janganla sesekali beranikan diri untuk meminta perkataan CERAI tersebut.... "

Tuesday, January 15, 2013

dURiAn PAncaKE....


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM,......
heerrrmmmm along nk cter psal ape yer....
along sbnarnye bukan nk cter sangat...
along cme nk luahkan prassn jer.....
smlm along kua ngan tunang along.....
die nk mkn cgt DURIAN CREEPE....sb along da jnji nk wat.....
tapi along xsmpat...brng2 pom xsmpat k cr....
smlm dalam die demam pom die kua jgak ngan along....hhheeerrrmmmm
along sanggup pusing blik ke TESCO sb nk cari durian creep untuk die.....tapi xde.....
yang along jumpe DURIAN PANCAKE....sedih cgt ase aty.....
ase nk ngis jer atas tesco tu....
prasaan mse tu ALLAH je yang tau....
along bg cdgn g beli barang2 dapur kat MYDIN MALL sb along sokmo nmpk durian creep tu ade jual kat ctu...tapi smlm xde.... (-_-)
ya ALLAH luluhnya rsaan mse tu....
ingt nk beli untuk 'abg' along.......
along pusing smula g cari kat tesco.....cian kat die....cmpai tetdo....
xpela 'abg' tdo pom.....'ya' tau 'abg' xlarat...tapi time ksih sb teman ya g cari barang dapur...
walaupom kite xe umah ag...hhuhuhuhu
along tgal 'abg' tdo dalam kete....along kua senyap2 takut die jge....
xsgup nk kejut.... (-_-)......
yag along RALAT sangat...along xdpat cari DURIAN CREEP....hhheeerrrrmmmmm
walaupom along xmkn xpe....along ske tengok tunang along mkn.....along xmkn la sb along xmkn durian...
bukan sje2 xmkn tapi along trauma......ase serik.....
mama ckp durian creep ngan durian pancake same jer....


along cari makanan tu semalam mengalahkan along mengidam anak sulong.....
ase2 klau along MENGIDAM nt agak2 zauji along carikan x camne along carikan untuk die....

hurrmmm pagi td tunang along da bertolak blik ke SHAH ALAM da....
die demam..... (-_-)
cmne la keadaan die kat sane nt...sorang2..... (-_-)

p/s : kite sebagai manusia hanya mampu merancang..ALLAH yang menentukan segalanya..(-_-)
        bile kite sayang seseorang....kite akan sanggup harungi segala kesenangan ataupom      
        kesususahan bersama......xkirela berat mcmne skalipom.....dan die XMENYUSAHKAN kite 
        pom walaupom ape keadaan kerana kite rela.....

Sunday, January 13, 2013

pantai 7 (^_^) + pengkalan kubor



along msuk blik dalam ruangan serpihan aty yang da dekat 2 mgu da kot along tinggalkan....huhuhu
dengan lafaz BIAMILLAHIRRAHMANIRRAHIM........ (^_^)

ari nie bleh masuk dalam list SWEET MEMORY  along.....
ari nie along kua ngan kluarga cik abang along g PANTAI SRI TUJUH + PENGKALAN KUBOR....
eemmm kire kua ngan kluarga bakal mentua la kan.....huhuhuhu ( gatal sehhhh )
perancangan yang tidak dijangka....
jd along bersiap ape yang along mmpu jela.....
kecian MOHD SHAWAL ade tunang mcm sy...huhuhuhuu....
ari nie along dapat luangkan mase ngan MAK......
ade jgak sdare mare cik abg.....mokna,kakngah,abgsah n adik2...hhuhuhuhu
yang penting tentula EN TUNANG tersayang ade skali......
KEJUTAN besar da die wat smlm......dalam mgu2 exm nie....
smpat ag die blik wat kjutan untuk 'YA' ngan mak....sweet 'ABG'.....
maafla xde gambar pom yang le along tunjuk....sebab kami xamik gambar pom...
walaupom dalam bertunang...kami kne la jge batasan kami.....
SEBAB
PERTUNANGAN itu tidak menghalalkan ape perkara yang sedia HARAM.... (^_^)
tapi xpe....'YA' epi...n epi cgt2.....
epy dapat layan mak,mak sdare,adik bradik n sedaremare trutama anak buah EN TUNANG 'SHAZA'....comey....
tapi yang meralatkannye...ade perkara yang tidak meng'epy'kan aty ari nie.......
xdapat nk cter...tapi ase bersalah yang teramat cgt....'YA' ade sebab td.... (~_~
cmne klau ase syng tu xde sbb tu....hkhukhuk....

bukan tu je along g jalan pengkalan kubor jgak....
mse kat PENGKALAN KUBOR along jalan ngan bakal adik ipar n adik along jalan ngan tunang along....tau adik along ckp ape....adik along nk jalan ngan along sbb tgk bakal adik ipar along jalan pegang tangan along....hahhhahaha adik jeles....
so ape ag along jalan pegang tangan MASHITAH sebelah n AIZUDIN sebelah....ahhahha (^_^)
kecian EN TUNANG....melayang wit die untuk adik bongsu along....hhhuuurrrmmmm
epy cgt adik dapat baju dari ABEWA die...balik2 teus g men bola ngan baju tu...ish3 (^_^)
yang wat along bertambah epy....
ari nie along dapat kenal KELUARGA along yang satu ag....
TQ MA ABAH....sbb bg kebenaran anakmu g skali tadi.....
TIME KASIH MAK....sbb ajak ya.....
SHUKRAN 'ABG' sebab bg kejutan kat 'YA'......

P/S : perasaan bercmpur baur.....sume ade....
        YA ALLAH aku tawakal padaMU kerana aku da berusaha jadi yang terbaik....
        walaupom aku bukan yang terbaik....
        mungkin aku tidak dapat tandingi yang lain.... (~_~) 

Wednesday, January 2, 2013

sweettt jerrrr.....





Isteri: abg..ke mana destinasi perkahwinan kita?

Suami: =) ke syurga...

Isteri: dengan bekalan apa?
...
Suami: rahmat dan kasih sayang Yang Esa...

Isteri: hanya itu?

Suami: kita beramal, beribadat hanya kepadaNya..selebihnya pengharapan itu tertumpu hanya padaNya..

syg jadi isteri abg yang solehah..syg dengar cakap abg selagi mana abg benar mngikut syarak..syg jaga keseluruhan yang ada pada abg..agama,maruah,keluarga,harta,anak2 kita..berjihad di sisi abg...dan jgn pernah syg guris hati abg...

Isteri: kalau ter?? guris??

Suami: =) kalau abg x redha??

Isteri: kalau abg xredha nanti jadi apa??

Suami: malaikat akan melaknat syg..segala amalan syg yang syg buat selama ni hilang macam 2 jek..syg nk??

Isteri: em..xmo2!! syg xmo!!

Suami: em..baiklah..kalau xmo,xpe..jadi..jangan keras2 ati sgt yek syg..abg sayang syg kerana Allah..maka,cintai abg juga keranaNya...

abg x sempurna,maka lengkapkan dengan sebahagian yang ada pada syg..

(^____~) BAHAGIA :::


nk bagi something kat bakal mr zauj kite......

to : en tunang tersayang....
from : tunangmu....

p/s : inshaa allah....nak jdi cm pasangan di ats... =)

Tuesday, January 1, 2013

tq mr tunang.....


hai along kembali ag nie.....
lame da along ase xstep in kat cn....
da msuk taun baru nie nk ckp la EPY NEW YEAR..... =)
hhheeerrrmmmmmm ari nie along nk cte sal along dapat GIFT
dari en tunang tersayang.......

kite dapat jam tangan....huhuhu comelll......
pandai cik abg kite plih.....ma n abah pom ckp g2....
eemmm abg bg mse nk blik s.alam....
blik pom xsmpat nk kua...
tapi he is so sweet...
die dtg umah kite time perjalanan nk blik.....
sdihnye ALLAH je yang tau.....
huhuhuhuhu =(

jam tu mr tunang beli sepasang....
even jam tu bkn jam couple...it so k....
tu menunjukkan die ingat kat kite....huhuhu


p/s : walaupom ade ujian yang melanda kite kene sentiase ingat nie ujian ALLAH SWT kat kite....
so kite xle cepat melatah yer....dont ever2.....
setiap orang akan wat kesilapan.....


ingat x nie pesanan mr tunang kat ya???????.....huhuhuhu 
i always remember tau........

even dalam mase berjauhan xpenah pom kite lupe....huhuhu
skang nie tengah mem'BZ'kan diri belajar cmne nk jadi HOUSEWIFE yang berjaya.....
huhuhuhu...